Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Bu vatan bizim, bu zafer hepimizin…

Bu vatan bizim, bu zafer hepimizin…

Bu vatan bizim, bu zafer hepimizin…

Bu vatan bizim, bu zafer hepimizin…

 

Birinci Dünya Savasi sonrasinda Anadolu’yu isgal eden güçlere karsi Milli Mücadele baslatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, milletinin gücünü yanina alarak, egemenlerin planlarini bosa çikarmistir.

Çok büyük zorluklarla ve imkansizliklarla verilen Kurtulus Savasi’nin son asamasinda 26 Agustos 1922’de baslayan Büyük Taarruz, 30 Agustos’ta nihai zafere ulasmis ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusu için gereken askeri basari tarihe altin harflerle naksedilmistir.

30 Agustos Zafer Bayrami, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atilmasini saglayan, tarihin en önemli askeri basarilarindan biridir. Ülkemizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari, sanli ordumuz ve milletimiz, Anadolu’yu isgal edenleri yaptiklarina pisman ederek, agir bir yenilgiye ugratmislardir.

Bagimsizligimizin, demokrasimizin, gönülden bagli oldugumuz ve sonsuza kadar takip edecegimiz Atatürk Ilke ve Inkilaplarinin temelini olusturan 30 Agustos Zaferi, gelecek nesillere çok iyi anlatilmali, atalarimizin hangi kosullarda, ne tür zorluklara gögüs gererek, canlari pahasina bagimsizliklarindan vazgeçmedigi gerçegi asla unutulmamalidir.

Tarihten silinmek isteyen Türk Milleti, kazandigi bu zaferle varligini sonsuza kadar sürdürecegini dosta düsmana göstermistir.

30 Agustos Zafer Bayrami nedeniyle, bagimsizligimizi bize armagan eden basta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk Ordusu’na, Mehmetçige minnettarliklarimi iletiyor, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari, sehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum.

 

Bu vatan bizim, bu zafer hepimizin. 82 milyon vatandasimizin, 2.2 milyon hemsehrimin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kutlarim…



  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı